Concert – Duo Delibes

Op zondag 6 december zijn Esther (viool) en Sara (piano) Gutiérrez Redondo, wie Duo Delibes vormen te gast bij Op Hodenpijl. Het programma dat ze zullen optreden is een compilatie van enkele van de beste werken voor viool- en pianoduo uit verschillende stijlen, eeuwen en landen.

Ze zijn in Valladolid (Spanje) geboren waar ze op zeer jonge leeftijd met hun muzikale opleiding zijn begonen. Al heel jong musiceerden ze samen.

Dankzij hun liefde voor kamermuziek begonnen ze in 2010 met optreden in de Miguel Delibes Zaal van Valladolid. Vanaf daar treden zij vaak op in Spanje, Nederland, Oostenrijk en Frankrijk. Ze zijn uitgenodigd om op te treden op de festivals ‘Santander International Music Festival’ in Santander, ‘Las noches del Olivar’ in Madrid en het XXVII kamermuziekfestival ‘Martes Musicales’ in Vitoria.

Ze hebben prijzen in competities gewonnen, zoals de tweede prijs in de XII Kamermuziekcompetitie ‘Ecoparque de Trasmiera’ in Cantabrië en de II Cofrentes Chamber Music Competition (Valencia).

Zij ontvingen lessen van de professoren Lavard Skou-Larsen, Abel Tomàs en Stephane de May en masterclasses van Larissa Groeneveld, Isabelle van Keulen, Matti Raekallio en Natasja Morozova. Het duo ontving subsidies van de Fundación Municipal de Cultura de Valladolid, het programm ‘Excellent Youth’ van de Bank van Burgos, JONDE-BBVA Foundation en de Nederlandse Regering.

Naast de concertactiviteiten, is Sara docent aan Codarts-Hogeschool voor de kunsten (Rotterdam) en Esther is lid van de Salzburg Chamber Soloists en werkt samen met het Mozarteumorchester (Salzburg).

Het programma dat ze zullen optreden is een compilatie van enkele van de beste werken voor viool- en pianoduo uit verschillende stijlen, eeuwen en landen. De suggestieve en impressionistische klanken van de Nocturne en Cortège van Lili Boulanger zullen ons naar de energieke en virtuoze sfeer van de Rondo van Schubert leiden. Daarna zullen ze een stuk spelen dat aan hen is opgedragen en in première is gegaan: Metamorfosis para violín y piano, door de Spaanse componist Federico Mosquera. Het concert wordt afgesloten met de gepassioneerde en stormachtige Sonata n.2 van Schumann.

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop
Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 06 december 2020

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

€ 18,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.