De kracht van lokaal – Marja van der Ende

Tijdens de lezing “De kracht van lokaal eten” neemt Marja je mee in haar wereld van eten kopen, volledig buiten de supermarkt, dit doet zij op de fiets! De logische gevolgen – gewichtsverlies en fitter voelen – worden natuurlijk belicht. Ook andere aspecten als voedselverspilling, plastic verbruik en de sociale community die hierdoor is ontstaan, passeren de revue.

Eten voor je geest… èn smaakpapillen
Sinds augustus 2017 fietst Marja al haar eten bij elkaar bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Ze neemt je tijdens deze avond mee in haar wereld en beantwoordt de volgende vragen. Wat zijn de effecten van boodschappen doen in en van je eigen streek? Is lokaal voedsel gezonder? Heeft lokaal eten kopen invloed op andere sociaal-maatschappelijke, duurzaamheids- en economische vraagstukken, waarmee je zelf wellicht als kritische consument rondloopt? Is het überhaupt wel mogelijk om altijd alles vanuit de eigen streek te halen? Is dat niet veel duurder dan het eten in de supermarkt?

Marja licht toe waarom zij kiest voor een leven zonder de voorheen bijna-dagelijkse bezoekjes met de auto aan de supermarkt. Ze benoemt ook de valkuilen en onmogelijkheden die zij hierin op haar (fiets)pad is tegen gekomen.  En om je smaakpapillen de kans te geven dat lokale eten te ervaren, kun je verschillende bij elkaar gefietste producten uit de streek zelf proeven.

Ook legt Marja graag een vraag plus uitdaging bij jou neer: worden we met ons allen (financieel) gezonder, blijer, fitter van meer lokaal eten? En ben je bereid daar, binnen de kaders van jouw beschikbare tijd en budget en de afstand tot je lokale eten, aan mee te werken?

Marja van der Ende is oprichter van de facebook community Fietsen voor mijn eten

Ook te boeken, ons lokale eet en weet arrangement (inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een lokale en biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 12,50 inclusief thee na afloop. Inclusief maaltijd: € 33,-

fotocredit: Jessica de Korte

Afmelden en voorwaarden
1) Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 04 september 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 12,50. Inclusief maaltijd: € 33,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.