Skip to main content

Weet wat je eet! – Daan de Wit

Op woensdag 29 juni is Daan de Wit te gast voor een lezing ‘Weet wat je eet!’. Een lezing over voeding, gezondheid en gezond leven.

Onafhankelijk journalistiek onderzoek naar gezondheid, dat is wat journalist Daan de Wit deed voor artikelen en boeken, zoals Weet wat je eet. Hij ontdekte dat de oudste kennis over voeding en gezond leven ons veel kan leren en wordt bevestigd door de nieuwste wetenschap: twee bronnen waar we veel te weinig gebruik van maken, met alle gevolgen van dien. Daans lezing bevat het beste uit zijn geschreven werk, zelfs meer nog, want niet alles is in een boek of een artikel te vatten.

Ontdek hoe we in het verleden allerlei verkeerde afslagen hebben gemaakt en verbaasd zijn dat we nu massaal dik en ziek worden. En leer wat de oplossingen zijn, wat je heel praktisch kunt doen om sterk en gezond te worden en te blijven en nog lekker te eten ook.

Wat is verstandig om te eten en wat juist niet? In ‘Weet wat je eet’ laat journalist Daan de Wit op prikkelende en toegankelijke wijze zien dat de oudste kennis over voeding wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Gezond eten is eten zoals je lichaam zou willen dat je eet. Je lichaam hunkert naar natuurlijke voeding, naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten.

De Wit prikt mythes door en laat zien dat de huidige voedingsadviezen vaak zijn ingehaald door nieuwe en heel oude feiten. Zijn boek is een ontdekkingsreis vol eyeopeners, zoals ‘van vet word je slank’ en ‘supermarktmelk is dood, leve de rauwe melk van de boer’. Dankzij de concrete tips in het boek en de gedegen research die eraan ten grondslag ligt, ben je in staat om met gemak een gezond en natuurlijk voedingspatroon te ontwikkelen. Diëten volgen en honger lijden is niet nodig: wie gezond eet, kan zo veel eten als hij maar wil. Food for thought voor iedereen die bewuster en gezonder wil leven.

De lezing van Daan bij Op Hodenpijl bevat veel beeld en geen tekst, je hoeft slechts te luisteren en te kijken: Daan doet zelf het verhaal. En als je vragen hebt, is daar alle ruimte voor.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 29 juni 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl