Crosby, Stills & Nash – Het verhaal & de muziek

Ga mee naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. In een roerig Amerika ontstaat, midden tussen het oorlogsgeweld, de politieke moorden en de rassenrellen, een muzikale tegenbeweging. Een nieuwe generatie laat zich horen. Love and peace.

Na eerst met zijn drieën twee albums te hebben uitgebracht spelen Crosby, Stills en Nash, samen met Neil Young, op het legendarische Woodstock Festival.

Een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van deze generatie worden. Drie lastige persoonlijkheden, eigenwijs en tegendraads. Hun muzikaliteit en samenzang zijn echter hun kracht. Veel van hun nummers zijn absolute klassiekers geworden.

Crosby, Stills & Nash – drie jongens uit California, Florida en Engeland – komen op aandringen van ‘mama Cash Elliot’ elkaar tegen en zingen voor het eerst ergens in september 1968 met elkaar in een huis in Laurel Canyon, het epicentrum van the Sound of the West Coast. Eind mei 1969 komt hun eerst plaat uit waarvan er 2 miljoen verkocht worden; half augustus 1969 spelen ze – samen met Neil Young – op het legendarische Woodstock Festival – een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van hun generatie worden. Huntweede album – Deja Vu – wordt een van de grootste albums uit de pophistorie. Dan valt de groep – enkele hoogtepunten daargelaten – langzaam uit elkaar en is hun muzikale momentum voorbij. Maar hun nalatenschap is groot.

Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon vertellen – tegen de achtergrond van die turbulente periode uit de recente Amerikaanse geschiedenis – het verhaal over Crosby, Stills en Nash en zingen hun nummers.

‘’t Was een tijdmachine, wat hebben die gasten me een mooie avond bezorgd’; ‘Eindelijk snap ik de tekst van Guinnevere’; ‘Aanstekelijk trio dat echt plezier heeft in wat ze brengen’;‘Gaaf en inspirerend; ik heb m’n platen weer uit de kast gehaald en beluisterd’

Prijs concert: € 19,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Tags: ,

Datum

zondag 16 april 2023

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€ 19,50

Locatie

Kerk
Categorie
op Hodenpijl

Organisator

op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.