Skip to main content

Concert – Vita & Jaime

Op zaterdag 5 maart zijn Vita en Jaime te gast Op Hodenpijl. Zij hebben een grote liefde voor de Braziliaanse muziek. Beiden zijn cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben inmiddels een album opgenomen en een pakkende theatervoorstelling gemaakt. Zij vertolken melancholische ballades en ritmische liederen uit de 20e eeuw op geheel akoestische wijze. 

Sinds 2012 vormen Vita Pagie & Jaime Nanoha een muzikaal duo. Jaime is een bevlogen gitarist, met een schat aan muzikale kennis in z’n hoofd en altijd een aanstekelijke lach op zijn gezicht. Vita en Jaime begonnen ooit samen te spelen in een grote Braziliaanse band, maar na een paar geslaagde duo-optredens besloten ze op deze manier verder te gaan. Jaime zwoer bij de traditionele, akoestische gitaar en inspireerde Vita daarmee om van de Braziliaanse muziek ook haar specialisme te maken. Naast een zeer vruchtbare samenwerking ontstond er al snel ook een hechte vriendschap.

Na hun afstuderen in 2015 begonnen ze met het geven van huiskamerconcerten, om met de opbrengst daarvan hun eerste album op te kunnen nemen. Deze concerten werden een onverwacht succes: steeds weer zeiden mensen zo te worden verrast en geraakt door het intieme karakter van hun muziek. Alleen zang en gitaar, zonder versterking: zo brengen ze hun muziek nog steeds het liefst ten gehore. A Voz e o Violão (de stem en de gitaar) werd dan ook de titel van hun eerste CD.

Daarna volgde een theatervoorstelling, waarin ze het verhalende karakter van de Braziliaanse muziek nog beter tot zijn recht wilden laten komen. Veel elementen uit deze voorstelling gebruiken ze nog steeds in hun concerten. Hun nieuwste project is een serie atelierconcerten, waarbij ze de uitwisseling zoeken met beeldend kunstenaars.

Ondertussen blijven ze ons muzikaal ontwikkelen. Zo zijn Vita en Jaime de de laatste tijd allebei steeds meer met klassieke muziek bezig: met Braziliaanse klassieke componisten zoals Heitor Villa-Lobos, maar ook met hun inspiratiebronnen. Dus wees niet verbaasd als er in hun volgende concert ineens een stuk van Bach voorbijkomt…

Ook te boeken, inclusief maaltijd (niet meer mogelijk)
Het is helaas niet meer mogelijk dit arrangement incl. maaltijd te reserveren. Mocht u voor het diner op de wachtlijst geplaatst willen worden, stuur dan een mail naar info@ophodenpijl.nl. 
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt het concert. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 18,50 inclusief een drankje
Inclusief maaltijd: € 41,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zaterdag 05 maart 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Incl. maaltijd:€ 41,-

Ticket

Vita en Jaime

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl