Skip to main content

Concert: The Gents – Traditioneel Kerstprogramma 2019

Op zondag 22 december brengen The Gents een traditioneel kerstprogramma. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met onbekende parels uit de a capella koormuziek.

In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer.

Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve! Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder andere de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing en voor hun laatste project ‘Denkend aan Holland’ de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma.

Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. Met de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, bezorgt het mannenensemble u 20 muzikale cadeautjes. Om van te genieten, om zachtjes mee te neuriën, om warm van te worden in de koude winter en om met elkaar te koesteren: laat de muziek zich nestelen in je hart voor duurzaam geluk in heel het nieuwe jaar!

Prijs concert: € 20,- inclusief een drankje

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 22 december 2019

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

20,-

Ticket

The Gents

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code