Concert – SHIVA PUTRA

Gitarist en Yogi  Jan Kuiper en tabla virtuoos en zanger Sandip Bhattacharya hebben zich verenigd in SHIVA PUTRA-(Brothers of Shiva) en spelen deze middag fraaie fusion van Indiase klassieke muziek en jazz. 

Sandip en Jan kennen elkaar al 30 jaar. Ze speelden in deze periode samen in ontelbare fusion projecten op alle grote podia van Nederland. Absoluut hoogtepunt van hun samenwerking was een concert tijdens het India Festival in 2008 in het Concertgebouw te Amsterdam met Santoor virtuoos Tarun Bhattacharya.  Ook speelden ze geregeld samen met klassieke musici en symfonieorkesten.

De muziek die ze deze middag gaan spelen is een combinatie van Indiase klassieke muziek en jazz. Indiase muziek gaat  altijd  over improvisatie en is opgebouwd uit een aantal muzikale basisprincipes. Indiase raga’s (melodie) en tala’s (ritme) kunnen op heel veel manieren worden gespeeld. Zonder ritme( Alap) of met ritme waarbij de improvisaties iedere keer in een sneller tempo plaatsvinden en altijd worden afgesloten met een driedelige break( Ti Haie). Deze elementen vormen een mooie basis voor hun gitaar en tabla improvisaties, gecombineerd met zang en percussie. Deze muziek leent zich uitstekend voor meditatie bij de luisteraar!

Tijdens deze bijzondere  ontmoeting  tussen deze twee topmusici, zal de stilte en rust die zo belangrijk zijn voor deze muziek, het publiek helpen om in een genezende, contemplatieve staat te komen tijdens dit unieke duo concert.

SHIVA PUTRA
Jan Kuiper was al een aantal keren te gast samen met Yvonne de Hoop met de voorstelling Yoga in Concert. Naast een carrière als musicus is hij ook Yoga docent en schrijver. Sandip Bhattacharya was ook al eerder te zien bij op Hodenpijl. Hij reist over de hele wereld, en speelde met alle grote Indiase musici, waaronder de bansuri  ( rietfluit) virtuoos Hariprasad Chaurasia.

Lunchen na afloop?
Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. De genoemde prijs is inclusief entree tot de meditatie. Reserveren? Bij het maken van de reservering kies dan voor de optie meditatie en lunch.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

zondag 28 april 2019

Tijd

12:00 - 13:30

Prijs

€ 16,50. Inclusief lunch € 32,-

Ticket

Jan Kuiper

Locatie

Kerk
Categorie
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.