Skip to main content

Concert – Ode aan Amália Rodrigues – Geannuleerd

Op 1 november vieren we de honderdste verjaardag van de Fado Diva – Amália Rodrigues (1920 – 1999). We geven een eerbetoonconcert aan de Fado-zangeres Amália die Fado en de Portugese cultuur over de hele wereld bracht.

Dit concert is helaas vanwege de maatregelen vanuit het RIVM geannuleerd. 

Het concert heeft als boodschappers het kwartet: Inês Graça – zang, Ricardo J. Martins – Portugese gitaar, Bruno Davide – klassieke gitaar en Luís Trindade – bas.

Het gekozen repertoire vertegenwoordigt de verschillende momenten uit het artistieke leven van Amália. Vanaf het begin met de traditionele fado, de marsen van Lissabon, de grote Portugese dichters (David Mourão Ferreira, Alexandre O’Neill, Camões, José Régio) en de intensieve samenwerking met de componist Alain Oulman.

In dit concert zijn nummers te horen als: Povo que Lavas no Rio, Fado Xuxu, Dar de Beber à Dor, Barco Negro en de klassiekers Casa Portuguesa, Oiça Lá Ó Senhor Vinho en vele anderen.

Zang – Inês Graça, werd geboren in Faro, woonde in Fuseta en woont momenteel in Coimbra. Tijdens haar tienerjaren zong ze in Fado-huizen in het hele land, festivals en lokale beurzen. In 2006 nam ze deel aan de Grote Fado-avond van Lissabon en bereikte de finale. Ze maakte meer dan tien jaar deel uit van “Al Mouraria. Ze maakte deel uit van de rockband “Iris” en nam drie albums op en deed talloze liveshows. Ze besloot echter dat het zingen van Fado haar gelukkiger en completer maakte.

“Origem” is een album waarop ze verschillende traditionele en moderne fadosongs speelt die al sinds het begin van haar carrière deel uitmaken van haar repertoire. Het album werd opgenomen en gemasterd door Toni Lourenço in Loudstudio in Coimbra en telt met deelname van: Ricardo Silva (Portugese gitaar), Hugo Gamboias (Portugese gitaar), Luís Carlos Santos (gitaar) en Filipe Ferreira (bas). De schijf kreeg de steun van Fado ao Centro, een Portugese uitgever. Inês Graça heeft door Europa en de rest van de wereld gereisd, waar ze heeft opgetreden in landen als Kaapverdië, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, België, Spanje en vele anderen.

Gitaar – Ricardo J. Martins werd geboren in Faro op 3 februari 1984. Altijd beïnvloed door verschillende muzikale genres vond hij in de Portugese gitaar hoe hij zijn sonore gevoelens kon uiten.

Hij nam in 2014 zijn eerste instrumentale Portugese gitaaralbum op genaamd “Ricardo J. Martins”. Voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het instrument te componeren en spelen, maar altijd zonder de roots te vergeten monteerde hij in 2017 het opvolgeralbum met de naam “Cantos e Lamentos”. In april 2018 won zijn lied “Corre Corre Corridinho” de prijs voor “Best Instrumental Music” van de IPMA (International Portuguese Music Awards).

Gitaar – Bruno Davide, geboren in 1980 in Moita – Portugal, begon basgitaar te spelen en speelde symfonische rockmuziek.

Bas – Luís Trindade is een multi-instrumentalistische muzikant, zanger, componist en muziekleraar, geboren in Gouveia, in het Guarda-district in 1977. In 2012 startte hij het blues / rock-project van gitarist Vítor Bacalhau als bassist en nam hij drie albums op in power-trio. Gedurende zijn carrière wordt hij uitgenodigd om te spelen met verschillende artiesten en bands zoals onder anderen Ana Newton, Budda Power Blues, Danny del Toro, Poli Correia (Sam Alone). Van de talloze concerten die worden gespeeld, zijn er optredens in Engeland, Luxemburg, Italië, Kaapverdië, Madeira, Oekraïne en Spanje. Momenteel is hij ook leraar en componist van kindermuziek en werkt hij met kinderen van 4 maanden tot 6 jaar.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor deze voorstelling bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Om 13.00 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 34,50. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Deze voorstelling is ook los te bezoeken. Het concert start om 15.00 uur in de kerk.

Prijs concert: € 18,50 inclusief een drankje
Prijs concert inclusief lunch: € 34,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 01 november 2020

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€18,50. Incl. lunch: €34,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl