Skip to main content

Ode aan maestro Paco De Lucia – Eric Vaarzon Morel – Laten we weer dansen – extra concert – uitverkocht

ODE AAN MAESTRO PACO DE LUCíA – Eric brengt een liefdevolle ode aan zijn grote voorbeeld en zonder twijfel de meest virtuoze en vernieuwende flamencogitarist aller tijden: Paco de Lucía. Hij bracht een revolutie binnen de flamenco teweeg en in dat opzicht kun je hem vergelijken met Mozart of Jimi Hendrix.

Op 25 februari 2014 overleed De Lucía. In Spanje werd twee dagen van rouw afgekondigd en nog diezelfde avond bracht Eric in een lang DWDD-item een zinderende ode aan de maestro. Eric speelde live mee met Paco op een groot scherm. Ook tijdens deze theatertournee. Natuurlijk op zijn geheel eigen wijze, zoals ook zijn grote voorbeeld dat deed: grensverleggend maar geënt op de traditie, altijd recht uit het hart en daarmee voor zijn publiek een bron van inspiratie. Al ataque… con esa guitarra que deja llorar a los sueños… su llanto empieza… ahora!

Spaanse sporen 

 Jubileumtour Eric Vaarzon Morel: Nederlandse grond en een hart vol Spaans getinte verhalen

De befaamde flamencogitarist Eric Vaarzon Morel viert zijn 60e verjaardag en 35 jaar in de Nederlandse theaters met het jubileumprogramma Spaanse Sporen. Daarin neemt hij zijn publiek mee naar de Spaanse achtergronden in Nederland: het Leidens ontzet, de list van het turfschip van Breda tot aan de komst van de Spaanse gastarbeiders in de zeventiger jaren van wie Eric de flamenco in zijn tienerjaren leerde. Een hart vol verhalen die ons leiden langs de Spaanse sporen in ons land: de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd!

Eric speelde in de Amsterdamse kroegen, het Concertgebouw, het Apollo  Theater in New York, van Turkije tot India, maar ook daar volgde hij de roots van de Spaans-Moorse cultuur.

Bij elke stad die Eric tijdens zijn tournee aandoet, zal hij een nummer wijden aan de Spaanse sporen die daar te vinden zijn.

‘Mi historia es como la fuente de mi pensamiento’

‘Mijn geschiedenis is als de bron van mijn gedachten’

Entree: € 18,50 inclusief een drankje

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Reserveren voor dit concert is niet meer mogelijk. Dit concert is uitverkocht.

Datum

zaterdag 12 december 2020

Tijd

17:00 - 18:30

Prijs

€ 18,50. Incl. maaltijd:€ 41,-

Ticket

Magda Mendes

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code