Skip to main content

Concert: Coimbra – Fado ao Centro

Op zondagmiddag 1 maart kun je vanaf 15.00 uur luisteren naar het Portugese levenslied: Fado. Dit in de Coimbrastijl,  de meer verfijnde vorm van Fado. De muziek wordt uitgevoerd door de Portugese zanger João Farinha en 3 gitaristen.

Fado wordt uitgevoerd door een zanger en gitaristen. Deze muziek kent vele stijlen, maar de mooiste muziek komt uit Coimbra. In Coimbra vinden we gewoonlijk een meer melancholische stijl, maar met verschillende motivaties en ook gebaseerd op middeleeuwse liederen, genaamd Trovas. De studenten van Coimbra, die vanuit Lissabon, Porto en Brazilië arriveerden, namen hun gitaren en melodieën mee en de nieuwe speelstijl werd geboren. Deze werd gebruikt om hun geliefden te imponeren, ze speelden de hele nacht lang en zongen over hun angsten en de liefde. “Coimbra is mooier wanneer het tijd is om afscheid te nemen.” Dit is de meest bekende zin in de fado van Coimbra. Het omvat de romantische geest van de zingende studenten.

Coimbra fado is een unieke en krachtige stijl van muziek en liedjes. In tegenstelling tot de Lissabon-fado, die voornamelijk door vrouwen wordt gezongen, zijn de stemmen van Coimbra-fado uitsluitend mannelijk en behoren de meeste tot huidige of voormalige studenten van de prestigieuze universiteit van Coimbra. De universitaire band wordt versterkt door de zangers en de begeleidende gitaristen die de traditionele zwarte capes dragen die synoniem zijn met het studentenleven.

Muzikanten: João Farinha zingt vergezeld door 3 instrumentalisten (Portugese gitaren, klassieke gitaren)

Prijs concert: € 19,- inclusief een drankje

Het luncharrangement is volgeboekt. 

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 01 maart 2020

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€ 19,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl