Skip to main content

Concert – Keltisch Ensemble Camelot

Op zondag 11 september brengt Keltisch Ensemble Camelot een bijzonder concert Op Hodenpijl. Ze brengen een middag Ierse en Keltische muziek. 

Met Gustavo Cabrera (viool), Jasmijn Rais (viool), Annemarie de Bie (zang, fluit en bodhran), Eva Aukes (gitaar), Jacqueline Edeling (concertina en trekharmonica’s), Cynthia Liem (piano).
Camelot is een Keltisch ensemble, dat bestaat uit zes muzikale persoonlijkheden, bevlogen musici die al jaren te zien en te horen zijn op zowel folk als klassieke podia. Niet verwonderlijk dus dat Camelot spannende cross overs maakt tussen verschillende muziekstijlen en dat levert een verrassend nieuw geluid op. Componisten als Bach, Stravinsky en Dvořák gaan naadloos over in reels, jigs en slow airs. De naam Camelot verwijst naar het legendarische kasteel van koning Arthur. De plek waar de Graalridders aan de Ronde Tafel geconfronteerd werden met nieuwe uitdagingen waarna ze op avontuur gingen en nieuwe inzichten op deden. Camelot neemt, net als de Graalridders, de luisteraar graag mee op een grenzeloze muzikale reis door de tijd. En programma waarbij je niet stil kunt blijven zitten!

Camelot bestaat uit:

Viool – Gustavo Cabrera geboren te Argentinië is cum-laude afgestudeerd aan zijn bachelor tango viool performanse aan het Codarts concervatorium te Rotterdam (2018). Gustavo heeft zijn master diploma behaald en studeerde compositie bij Paul van Brugge en Gustavo Beytelmann (2020). Gustavo Cabrera speelde met grootheden als Nicolas Ledesma, Mario Abramovich, Eduardo Walczak en Horacio Romo of the legendary “Sexteto Mayor”, Julio Pane, Juan Pablo Navarro, Pablo Agri, ‘Jairo’, León Gieco, Cecilia Todd, Omar Mollo. De cross over met Keltische muziek is voor Gustavo een nieuwe interessante uitdaging.

Viool – Jasmijn Rais sudeerde zowel in Amerika als in Nederland en maakte vele internationale tournees met haar ensemble Musicuore. Ze is oprichter van de Haagse Vioolschool waar ze met
veel plezier lesgeeft. Folk, klassiek of jazz, bij haar ben je aan het goeie adres.

Tin en Low Wistle, Gitaar, Bodhran en Zang – Annemarie de Bie speelt sinds 1998 vooral Folk. Door haar uitgebreide ervaring met veel verschillende geweldige muzikanten uit Nederland,
Engeland en Ierland heeft ze een veelzijdig repertoire opgebouwd. Annemarie bespeelt inmiddels meerdere instrumenten en is een ware virtuoos. Daarnaast zingt ze als geen ander en beheerst ze
bij uitstek het Keltische idioom.

Harmonica/concertina/accordeon – Jacqueline Edeling speelt moeiteloos alle denkbare blaasbalg instrumenten en bijbehorende genres. Zowel solo als in diverse orkesten en ensembles.
Ze studeerde aan het Twents- en het Rotterdams conservatorium (bandoneon bij Carel Kraayenhof )

Gitaar – Eva Aukes is een nederlandse gitariste met een achtergrond in klassiek met invloeden vna flamenco, portugese fado, pop en moderne muziek.
Eva studeerde in 2013 cum laude af als klassiek gitariste aan het concervatorium van Amsterdam bij Lydia Kennedy. Ook volgde ze het bijvak flamenco gitaar bij Eric Vaarzon Morel.
Tijdens haar studie ontplooide ze haar liefde voor samenspel en kamermuziek zoals nu blijkt in de bijzondere rol die ze bekleed bij Camelot.

Piano – Cynthia Liem studeerde aan het Koninklijk conservatorium in den Haag met specialisaties solo- en kamermuziek. Haar ongelofelijke muzikaliteit gaat dwars door alle muzikale genres.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch/uitverkocht)
Het is helaas niet meer mogelijk dit concert incl. luncharrangement te reserveren. 
Speciaal voor dit concert bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 36,-. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 19,50 een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 36,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 11 september 2022

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

€ 19,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl