Skip to main content

Democratie 4.0: opnieuw uitvinden van de democratie – Bob de Wit

Op 25 februari wordt het nieuwste boek van Bob de Wit gepresenteerd: Democratie 4.0: opnieuw uitvinden van de democratie. Het boek is het vervolg op het succesvolle boek ‘Society 4.0’. De avond wordt gemodereerd door Tim Douwsma, internationaal bekend geworden als zanger, acteur en presentator.

Sprekers zijn naast Bob zelf Bert Blase, burgemeester, Brian de Mello is hoofdredacteur van The Optimist, en Dr. Ivar Hermans, actief lid van Society 4.0 België. Ilse Oversier gaat een paar prachtige nummers van haar debuutalbum ‘Language Without Words’ zingen.

Democratie moet opnieuw worden uitgevonden, betoogt Bob de Wit. De twee factoren van een industriële samenleving, arbeid (‘links’) en kapitaal (‘rechts’) zijn niet meer de belangrijkste ontwerpvariabelen, en bovendien is het bestaande democratische model van natiestaten niet geschikt is om ‘op te schalen’ naar Europees niveau en naar wereldschaal. Bob’s fundamentele herontwerp van democratie gaat niet alleen uit van deze schaalvergroting, maar ook en vooral van schaalverkleining naar regionaal niveau. Technologieën als blockchain, 3D-printing en industry platforms zorgen er namelijk voor dat burgers in de eigen ‘regionale samenleving’ het grootste deel van de menselijke behoeften kunnen voorzien. Democratie is gericht op het dienen van de belangen en behoeften van burgers, en dus begint Bob de Wit het herontwerpen van democratie – Democratie 4.0 – bij de burger en de menselijke maat. Bob’s nieuwste boek ‘Democratie 4.0’ is het vervolg op zijn succesvolle boek ‘Society 4.0’.

Prof. Dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit, founding director van strategie adviesbureau Strategy Works te Rotterdam, en voorzitter van de coöperatieve vereniging Society 4.0. Zijn boek ‘Strategy: An international perspective’ (7 editie, 2020) wordt op universiteiten en business schools in meer dan 70 landen gebruikt, en zijn succesvolle boek ‘Society 4.0’ (2020) heeft geleid tot het burgerinitiatief ‘Society 4.0’. Zijn laatste boek is ‘Democratie 4.0’ (februari 2023).

Prijs lezing: € 19,50 inclusief pauzedrankje

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 19,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 43,- (uitverkocht)

Datum

zaterdag 25 februari 2023

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 19,50

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl