Skip to main content

Onderweg naar een regionale samenleving in Society 4.0 – Bob de Wit

Het is niet meer mogelijk je online aan te melden voor deze lezing. 

Bob de Wit, schrijver van het boek Society 4.0 en professor aan de Nyenrode Business Universiteit geeft op woensdag 23 maart een lezing over een nieuwe regionale samenleving en zijn boek Society 4.0.

Onze samenleving is gebaseerd is op industriële productie als primaire bron van economische waarde-creatie, maar inmiddels leven we in een maatschappij waar digitale technologiebedrijven de grootste economische waarde creëren. We hebben de industriële samenleving (Society 3.0) verlaten, en zijn zoekend onderweg naar de volgende samenleving Society 4.0. Daarbij komt dat Big Tech bedrijven inmiddels groter zijn dan Nederland en vele andere landen, en de samenleving hun wil willen opleggen. Op wereldschaal zijn Big Tech, samen met Big Finance en Big Pharma de dominante bedrijven. Voor het publieke domein zijn op wereldniveau internationale organisaties als de Verenigde Naties, Non-Governmental Organisaties (NGO’s), en ‘charitatieve’ organisaties actief, zonder dat hier democratische controle op is. Voor de digitech-samenleving moeten we op wereldschaal op zoek naar een nieuw democratisch systeem en dat gaat nog een aantal onrustige jaren duren, betoogt strateeg Bob de Wit.

Naast schaalvergroting (van Nationaal naar Globaal) is er door technologieën als blockchain, machine learning en 3-D printing ook sprake van schaalverkleining: van Nationaal naar Regio’s. Dit betekent dat de besluitvorming en macht terug moeten naar burgers die regionaal acteren in een globale wereld. Den Haag is dus irrelevant geworden en feitelijk uitgeregeerd, al zullen ze nog een tijdje tegensputteren. Misschien moeten we van de oude Republiek van de 7 Provinciën naar een Republiek van 40 machtige regio’s. Westland is één van deze 40 regio’s, en loopt voorop in de ontwikkeling van een regionale samenleving. De vereniging Nieuw Westland is volop bezig met de ontwikkeling van Regio 4.0. met een regionale democratie, regionaal internet, een eigen regionale (crypto)munt, regionale productie van voedsel, energie en water, gezondheid en onderwijs.

Prof. Dr. Bob de Wit is verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als Hoogleraar Strategic Leadership. Hij is ook directeur van het strategie advies bedrijf Strategy Works te Rotterdam, gespecialiseerd in visie- en strategieontwikkeling. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan, de internationaal bekendste zijn ‘Strategy’ en ‘Strategy Synthesis’. In deze lezing gaat hij in op zijn laatste boek, gepubliceerd in december 2020: ‘Society 4.0’.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd = uitverkocht)
Het is helaas niet meer mogelijk deze lezing incl. diner te reserveren. Mocht je voor het diner op de wachtlijst geplaatst willen worden, stuur dan een mail naar info@ophodenpijl.nl. 

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

 

Datum

woensdag 23 maart 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl