BD-imkercursus in de BIJenfarm

Op zaterdag 30 mei start de Biologisch-dynamische Imkercursus in de BIJenfarm Op Hodenpijl.

Honey Highway organiseert deze cursus voor de 5e keer Op Hodenpijl.  De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast. Pionier Jos Willemse, bekend van Odin (biodynamische groothandel en winkels) neemt je mee in de fascinerende wereld van de honingbij.

Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap en aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen. Verder kun je zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen, ontmoeten en de belangrijkste ‘organen’ herkennen. Maar ook zelf een selectie maken van drachtplanten voor in je tuin.

Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de 10 bijenkasten en hangkorven in de BIJenfarm op de Levende Buitenplaats en in de tuin van Op Hodenpijl. Er is veel ruimte voor interactie.

De cursus vindt plaats op 30 mei, 20 juni, 18 juli en 22 augustus. De cursus is inclusief thee, koffie en lunch in restaurant Op Hodenpijl. Hier is ‘s ochtends ook de ontvangst.

Reserveren of meer informatie
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@honeyhighway.nl o.v.v naam en aantal personen. Ook voor meer informatie kun je naar dit adres mailen.
Klik hier voor de brochure.

Datum

zaterdag 18 april 2020

Tijd

09:30 - 16:15

Prijs

€ 450,- voor 6 bijeenkomsten

Ticket

Honey Highway

Locatie

Levende Buitenplaats
Categorie
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.