Skip to main content

Biodynamische imkercursus in de BIJenfarm

De Biodynamische imkercursus start op zaterdag 9 maart en bestaat uit 6 inspirerende, leerzame zaterdagen. De cursus wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd. Pionier en Biodynamisch imker Jos Willemse, bekend van Odin (biodynamische winkelketen) neemt je mee in de fascinerende wereld van de honingbij en haar omgeving. 

De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt en die overweegt om vanuit deze visie ook te willen leren kijken, denken en werken. Tijdens de cursus ontdek je de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast.

Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap en aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen. Verder kun je zelfstandig een bijenkast openen, om het volk te benaderen, te ontmoeten en de belangrijkste ‘organen’ te herkennen. Maar ook om zelf een selectie te maken van drachtplanten voor in je tuin. Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de 6 bijenkasten en hangkorven in de BIJenfarm op de Buitenplaats en in de tuin van Op Hodenpijl. Er is veel ruimte voor interactie.

Praktische informatie:
Data: zaterdag 9 maart, 6 april, 4 & 25 mei, 8 & 29 juni.
Tijdstip: 9.30 uur tot 16.15 uur.
Kosten: € 645,- incl. koffie & thee en lunch (biologisch) en lesmateriaal.

Reserveren of meer informatie
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@honeyhighway.nl o.v.v naam en aantal personen. Ook voor meer informatie kun je naar dit adres mailen.
Meer informatie over Honey Highway vind je op de website honeyhighway.nl 

De biodynamische imkercursus wordt georganiseerd door Honey Highway, een initiatief dat staat voor biodiversiteit en bijen. Honey Highway is gestart met de maaibestekken bij  overheidsinstanties te veranderen en bermen en dijken in te zaaien met wilde inheemse bloemenzaden zodat bijen voedsel (stuifmeel en nectar) kunnen verzamelen en overwinteren. Met als doel het behouden en terugbrengen van 360 soorten wilde bijen, honingbijen (en alle insecten en vogeltjes). Inmiddels werkt Honey HIghway met grote bedrijven om bloemenvelden en bijenparken aan te leggen. Honey Highway is gevestigd op de Buitenplaats van Op Hodenpijl.

Datum

zaterdag 04 mei 2024

Tijd

09:30 - 16:15

Prijs

€ 645,00

Locatie

Levende Buitenplaats
Categorie

Volgende gebeurtenis