Skip to main content

Biodynamische imkercursus in de BIJenfarm

Op zaterdag 10 april start de Biologisch-dynamische Imkercursus in de BIJenfarm Op Hodenpijl.

Honey Highway organiseert deze cursus voor de 6e keer Op Hodenpijl. Pionier en Biodynamisch imker Jos Willemse, bekend van Odin (biodynamische groothandel en winkels) neemt je weer mee in de fascinerende wereld van de honingbij. De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt en die overweegt om vanuit deze visie ook te willen leren kijken, denken en werken.

Tijdens de cursus ontdek je de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast. Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap en aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen. Verder
kun je zelfstandig een bijenkast openen, om het volk te benaderen, te ontmoeten en de belangrijkste ‘organen’ te herkennen. Maar ook om zelf een selectie te maken van drachtplanten voor in je tuin. Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de 10 bijenkasten en hangkorven in de BIJenfarm op de Levende Buitenplaats en in de tuin van Op Hodenpijl. Er is veel ruimte
voor interactie.

De cursus vindt plaats op 6 zaterdagen op 10 april, 1 mei, 5 juni, 26 juni, 28 augustus en 19 september.
Tijdstip: 9.30 uur tot 16.15 uur.

De cursus is inclusief thee, koffie en lunch in restaurant Op Hodenpijl. Hier is ‘s ochtends ook de ontvangst.

De biodynamische imkercursus wordt georganiseerd door het initiatief Honey Highway. Honey Highway is een blijvend paradijs voor bijen in de bermen van rijkswegen, provinciale wegen, spoorrails en dijken. De schrale gronden worden ingezaaid met meerjarige streekeigen wilde bloemenzaden en Honey Highway zorgt dat er niet gemaaid wordt zodat bijen voldoende voedsel (stuifmeel en nectar) kunnen verzamelen en overwinteren. Met als doel het behouden en terugbrengen van 360 soorten wilde bijen, honingbijen (en alle insecten en vogeltjes). In 4 jaar tijd is 115 kilometer- 4 meter breed ingezaaid. Honey Highway is een totaal concept, naast het inzaaien doen we de communicatie er om heen.

Honey Highway is gevestigd op landgoed Op Hodenpijl, bestaande uit een voormalige kerk met biologisch restaurant, een pastorie en een Levende Buitenplaats met een boerderij. De moestuin en stallen en boomgaard voorzien het restaurant van biologische groenten, kruiden, eieren, fruit, vlees en bloemen.

Reserveren of meer informatie
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@honeyhighway.nl o.v.v naam en aantal personen. Ook voor meer informatie kun je naar dit adres mailen.

Datum

zaterdag 10 april 2021

Tijd

09:30 - 16:15

Prijs

€ 575,- voor 6 bijeenkomsten

Ticket

Honey Highway

Locatie

Levende Buitenplaats
Categorie