Skip to main content

Antroposofie: Wat is ziekte – Roger Crijns

Op woensdag 24 april kijkt Roger Crijns vanuit spiritueel en antroposofisch oogpunt naar het waarom en wat ziektes zijn.  

Waarom zijn er ziektes? In “Het grote Johannesevangelie” zegt Jezus tegen verschillende chronisch zieken:” Sta op en zondig niet meer”. Tegen zijn leerlingen, die vragen om iemand te genezen, zegt HIJ:”  Deze persoon heeft nog niet lang genoeg aan zijn proces gewerkt. Als ik hem nu zou helpen, dan zou hij direct terug vallen in zijn oude zonde”.

In de antroposofische geneeskunde geeft Rudolf Steiner aan, dat elke ziekte voortkomt uit een (karmisch) bewustzijnsproces. In de 5 biologische natuurwetten geeft dr. R. G. Hamer aan, dat er eerst iets in de hersenen als bewustzijnsproces inslaat en dat het lichaam het dan gaat uitwerken en verwerken.

Kortom wat wij ziekte plegen te noemen, is een poging van het lichaam om te genezen. In de natuur zijn ook geen typisch ziekmakende wetmatigheden. We zien juist bij de kleinste verwonding, dat het lichaam direct genezingsprocessen gaat inzetten. Wij zien  dus geen ziekmakende en ziekhoudende krachten, nee, direct zijn de genezingskrachten zichtbaar. Moeder natuur streeft alleen maar naar genezing. Het lichaam maakt geen fouten. Als we neutraal en objectief waarnemen en ons gevoel serieus nemen, zullen we merken, dat we een heel ander gevoel hebben over ziekte, dan de wetenschap ons wil doen geloven. Velen zullen daar zelf voorbeelden van kennen. Op deze avond gaan we leren omdenken aan de hand van ziektes zoals kanker, auto-immuun ziekten, allergieën, ontstekingen, infecties en wat er verder ter tafel komt.

Dit is een avond in de antroposofische reeks van Op Hodenpijl

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs bijeenkomst: € 13,50,- inclusief koffie of thee
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 34,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 24 april 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Kerk
Categorie
QR-code