Skip to main content

Maria Magdalena, poort naar de nieuwe tijd – Annine van der Meer

Op woensdag 1 november presenteert Annine van der Meer haar nieuwe boek Maria Magdalena, poort naar de nieuwe tijd.

In dit boek staan Maria Magdalena en het door haar geschreven Evangelie van de Geliefde Metgezellin dat in 2010 beschikbaar kwam, centraal. Haar leven komt in chronologische volgorde langs: het gaat van de esseense achtergrond van haar familie – via haar jeugd, haar opleiding in Egypte, haar optreden naast Jeshua, haar ascensie en haar filosofie – naar haar missie in West-Europa. Aan het eind van haar Evangelie beschrijft zij haar eigen ascensie of haar proces van licht worden.

Ascensie is ook vandaag een hot topic. Eeuwenlang is ascensie beschouwd als een zweverige en mysterieuze aangelegenheid, weggelegd voor de elite uit esoterische mysteriescholen en wereldvreemde mystici. Echter, ontwikkelingen in de moderne kwantumfysica maken het mogelijk om ascensie natuurwetenschappelijk te verklaren. Er is momenteel grote behoefte aan informatie over dit fenomeen.

Dit heeft te maken met het feit dat de frequentie van planeet Aarde zich versnelt; moderne meetmethoden tonen aan wat al veel eerder door inheemse culturen voorspeld is: wij zitten momenteel in een individueel en collectief ascensie-proces. Wij zijn op weg naar een nieuwe tijd en een nieuwe aarde. Daarom is het van groot belang de weg te begrijpen die Maria Magdalena wijst naar het licht. De leer van de ascensie is de essentie van de boodschap van Jeshua en Maria.

Het nieuwe van dit boek ligt in de werkmethode. Nieuwetijdsbronnen als informatie uit regressieverslagen en enkele gechannelde bronnen worden naast de bijbelse, apocriefe en historische bronnen gelegd. De vraag is in hoeverre de historische bronnen deze alternatieve bronnen van de nieuwe tijd bevestigen. Lukt het om door de integratie van beide typen bronnen een vernieuwend 21e eeuws beeld van Maria Magdalena en haar familie te vormen? Zo ja, dan is het wenselijk het alternatieve materiaal niet meer buiten te sluiten…

Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Zij schreef gezaghebbende boeken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen en hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving. Waar nodig vult zij het gevestigde vrouw- en mensbeeld aan teneinde gelijkwaardigheid, harmonie, balans en vrede voor de wereld te bereiken.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 21,50 inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €49,00

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.

Datum

woensdag 01 november 2023

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 21,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl