Skip to main content

Maria Magdalena – Annine van der Meer (geannuleerd)

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM is deze lezing helaas geannuleerd. Indien u gereserveerd heeft voor deze lezing, komt uw reservering automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Op woensdag 1 april is dr. Annine van der Meer te gast Op Hodenpijl. Zij is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Zij schreef een aantal gezaghebbende boeken over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen én hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving.

Maria Magdalena staat in de belangstelling, getuige de grote tentoonstelling rond haar in het Utrechtse Catharijne-convent van februari tot augustus 2021. Het Vaticaan heeft haar rol in 2016 opgewaardeerd tot apostel, volgens sommigen tot apostel der apostelen. Er zijn meerdere vrouwelijke apostelen en leiders geweest in de Jezusbeweging. Meerdere Maria’s komen naar voren uit vroeg-christelijke teksten. De laatste jaren is er binnen de wetenschap nieuw bewijs geleverd voor het  vrouwelijk leiderschap van de Maria’s en tal van andere vrouwen uit de vroege kerk. Dit onderzoek baseert zich op nieuwe interpretatie van bekende teksten én op recent teruggevonden beeldmateriaal. Deze beelden bewijzen hun leidende rol op basis van hun lichaamstaal en kleding. Hier gaat de lezing op in.

Maria Magdalena had de enorme taak het gedachtegoed van Jezus naar West-Europa te brengen. In de westerse traditie is zij op beelden duidelijk te herkennen. Dit beeldmateriaal vormt een nieuw bewijs voor haar leven en werken in Frankrijk. Hoe kun je Maria de bruid van Jezus herkennen? Hoe kun je haar onderscheiden van Maria de moeder van Jezus? En wat is de rol en de boodschap van Maria Magdalena geweest, een boodschap die voor mensen van nu nog altijd actueel is? Kom voor antwoorden naar de lezing.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 16,50 inclusief een drankje.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 01 april 2020

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€16,50. Incl. maaltijd: €37,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code