Skip to main content

Nieuw Licht op Maria Magdalena – Annine van der Meer – Geannuleerd

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM is dit concert helaas geannuleerd. Indien u gereserveerd heeft voor dit concert, komt uw reservering automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Annine van der Meer geeft op 24 maart een lezing over Maria Magdalena en haar paasboodschap voor mensen van nu. 

Meerdere Maria’s komen naar voren uit vroeg-christelijke teksten. Het evangelie van Filippus spreekt van drie Maria’s: “Maria zijn moeder, zijn zuster en Maria Magdalena die zijn metgezellin genoemd wordt”. De laatste jaren is er binnen de wetenschap nieuw bewijs geleverd voor het  vrouwelijk leiderschap van de Maria’s en tal van andere vrouwen uit de vroege kerk. Dit onderzoek baseert zich op nieuwe interpretatie van bekende teksten én op recent teruggevonden beeldmateriaal. Deze beelden bewijzen hun leidende rol op basis van lichaamstaal en kleding. Hier gaat de lezing op in. Maria Magdalena of te wel Maria Bruid had de enorme taak het gedachtegoed van Jezus naar West-Europa te brengen. In de westerse traditie is zij op beelden duidelijk te herkennen. Dit beeldmateriaal vormt een nieuw bewijs voor haar leven en werken in Frankrijk. Hoe kun je haar onderscheiden van Maria de moeder? Hoe kun je Maria de bruid herkennen? En wat is de rol en de boodschap van Maria Magdalena geweest, een boodschap die voor mensen van nu nog altijd actueel is? Kom voor antwoorden naar de lezing.

Dr. Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Zij schreef een aantal gezaghebbende boeken over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen én hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving. Onder His-Story delft zij Her-Story op ten einde Our-Story te schrijven. Waar nodig, vult zij het gevestigde vrouw- en mensbeeld aan teneinde gelijkwaardigheid, harmonie, balans en vrede voor de wereld te bereiken. Al in 2008 richt zij de stichting Pansophia op als school van Wijsheid in de 21eeeuw, een school die bewustwording, spiritualiteit en de kracht van vrouwen verbindt. Annine is zowel nationaal als internationaal een veelgevraagd spreker. Zij geeft wereldwijd lezingen die het gehele terrein van vrouwenstudies op een geïntegreerde en interdisciplinaire wijze omvatten.

Zij schreef tal van boeken waaronder De Zwarte Madonna van Oer- tot Eindtijd. DE Moeder van Donker en Licht en haar dochter Maria Magdalena. Met lijst van 320 Zwarte Madonna’s in Frankrijk. Den Haag, 2015. Luxe kleurenuitgave, 274 pagina’s met 177 kleuren en zwart-wit illustraties. Zie voor haar boeken: www.pansophia-press.nl en www.anninevandermeer.nl

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief een drankje.
Prijs lezing: € 41,- inclusief maaltijd.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 24 maart 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl