Skip to main content

3 daagse Workshop klankschaal maken – Klankcreatie

In deze 3 daagse workshop ga je jouw eigen klankschaal maken.

De workshop vindt plaats op 18, 19 en 20 september.

Voor het maken van een klankschaal gaan we eerst in verbinding met ons zelf, de wereld van de klank en de klankwezens via meditatie. Zoals de oude Tibetanen dit in de oudheid ook deden. Dan je intentie voor de schaal. Je eerste schaal is altijd je body bowl, speciaal voor jezelf. 

Hierna begint het kunstzinnig ambachtelijk werk. Cirkel knippen, mooi rond vijlen en daarna het smidsvuur in. Is het materiaal energetisch schoon gebrand en zijn de moleculen zo dat het materiaal zachter is geworden dan halen we het uit het vuur, in het water, schoon poetsen en vervolgens met een koperslagershamer en een aambeeld gaan we in spiralen de cirkel verdiepen zodat er een kom ontstaat. Dit proces herhaalt zich een paar maal. Hierna op de bolkop met een houten hamer net zo lang bekloppen dat de toon zich los gaat maken van het materiaal. Bevrijding van het materiaal, zo ontstaat de mooie helende toon, altijd weer een wonder. Dit alles vanuit meditatie en verbinding. Het is een innerlijk proces en geeft veel inzichten.

Vervolgens schuren en polijsten we tot de schaal klaar is. We werken na de meditatie, altijd buiten. De schaal wordt ingewijd en verbonden met het klankgrid of veld. Elke schaal heeft zijn eigen doel, persoonlijk of voor het algemeen. Een persoonlijke schaal groeit mee met de persoon voor wie hij is en verandert zelfs hierdoor van klank.

Elke dag om 10.00 uur start de workshop met een meditatie.

We werken met het boek “Het witte veld, zeven tonen van de stilte”. Dit boek is in het weekend te koop maar het is fijn als dit boek voorafgaand van de workshop al gelezen is.

Deze workshop is inclusief 3 dagen biologische lunch en 2 dagen diner in het restaurant van Op Hodenpijl en exclusief drankjes. De prijs van de workshop is exclusief het materiaal wat je gebruikt, de prijs van het materiaal verschilt per grootte van het instrument.

De  prijs inclusief 3 dagen workshop, lunch en diner bedraagt €433,50.

Deze workshop is  uitverkocht.

Datum

vrijdag - zondag 18 - 20 september 2020

Tijd

10:00 - 17:30

Prijs

433,50

Locatie

Levende Buitenplaats
Categorie