Skip to main content

Dirk & Tilly Post

VANUIT EEN KLEINE VONK ONTSTAAT EEN GROOT VUUR

In het grasgroene Midden-Delfland, vlakbij Delft, vind je de nog groenere ondernemingen van Dirk en Tilly Post. Wat hen drijft is de schoonheid van het gebied en de behoefte om lokale en biologische producten aan te bieden. En niet te vergeten; bewuster omgaan  met wat moeder Aarde te bieden heeft.

Dirk en Tilly willen vooral plekken creëren voor bewuste levensgenieters. Plekken in het fraaie landschap van Midden-Delfland die de aandacht vestigen op de rust, de natuur en de ruimte. Met bedrijven waar je met aandacht aanwezig bent en nadenkt over wat je aanschaft of wat je in je mond stopt.

Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan (en nog steeds) van Transportbedrijf Post-Kogeko besloten ze tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compastella tot de aankoop van de leegstaande kerk aan de Rijksstraatweg. Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007. Zes jaar later anno 2013 is het uitgegroeid tot een plek waar gezondheid en welzijn, natuurlijk, gezond eten, cultuur, muziek en bewust leven bij elkaar komen. In de voormalige kerk zijn wekelijks lezingen en concerten, wordt getrouwd en gerouwd en maandelijks exposeren hier kunstenaars er schilderijen. 

De voormalige Pastorie is uitgegroeid tot een centrum waar gezondheid, wijsheid en welzijn centraal staan. Therapeuten en trainers bieden hier consulten aan in de alternatieve gezondheidsfeer en er is een programma met trainingen en workshops ontstaan.  Veel organisaties in de regio maken gebruik van het gebouw voor vergaderingen en bijeenkomsten met een groen en bewust tintje.

Restaurant de Herdershof vormt het hart van het bedrijf. ‘Het is een plek waar je bewust kunt genieten van wat de natuur geeft’, zegt Tilly Post hierover. ‘We werken met biologische en lokale producten. Smaken van het land en producten die geteeld worden met respect voor mens, natuur en dier. Met pure smaken die passen bij het seizoen. Uit onze eigen stal, uit eigen tuin of van leveranciers uit de buurt.’
Dirk Post: ’In de keuken gebruiken we zoveel mogelijk producten van de Levende Buitenplaats, die je tegenover Op Hodenpijl vindt. Uit de stal komt het rundvlees, de kippen zorgen voor de eieren, de groenten en het fruit komen uit de moestuin en de bijen zorgen voor de honing. De groente, het fruit en de dieren worden met liefde en aandacht behandeld. We telen op natuurlijke wijze onze groente en het voedsel van de dieren is biologisch.’

Artikel Happinez