Grondleggers van Op Hodenpijl zijn Dirk en Tilly Post. Wat hen drijft is plekken creëren voor bewuste levensgenieters. Plekken in Midden-Delfland die de aandacht vestigen op de rust, de natuur en de ruimte. Met bedrijven waar je met aandacht aanwezig bent en bewust nadenkt over wat je aanschaft of wat je in je mond stopt.
Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan (en nog steeds) van Transportbedrijf Post-Kogeko besloten ze tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compostella tot de aankoop van de leegstaande kerk aan de Rijksstraatweg. Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007. Het is anno 2016 uitgegroeid tot restaurant, cultuurkerk, trouw- en rouwlocatie, centrum voor gezondheid en welzijn, vergaderplek en boerderij.
Op Hodenpijl kent een historie als kerk. Het katholieke centrum Hodenpijl was een centraalpunt binnen de parochie. De grenzen hiervan waren het Bonte Huys (aan de Noordhoorn), de Kogelgieterij bij Delft, de Noordlierweg bij Groeneveld en de Vlaardingse Schouw. De katholieken woonden in die tijd niet in de eerste plaats in een stad of dorp, maar in een parochie en in het hart daarvan moest de kerk staan.
De eerste versie stond er al in 1657, aan de overkant van het water (de tramkadezijde). In 1840 werd de huidige kerk gebouwd aan het woonhuis van de pastoor aan de kant van de huidige Rijksstraatweg. Het gaat om het pand direct achter de kerk. Een deel van dit huis staat er nog en vormt het hart van Op Hodenpijl: het restaurant.
In 1840 werd de huidige kerk opgeleverd. Architect A. Rodenburg tekende voor het ontwerp. Het ontwerp is in classicistische stijl en kent elementen uit de Griekse tijd. De kerk fungeerde tot 1963 als kerk. Het theekoepeltje verdween, de ramen werden dichtgemetseld en het pand – dat goed onderhouden werd – deed tot de renovatie in 2004 dienst als pakhuis en groothandel.
Bekijk meer historie van Op Hodenpijl op de site van middendelfland.net