Skip to main content

Stembevrijding en HartZing – Anna Fernhout

Op 6 oktober komt Anna Fernhout (liedjesschrijver en directeur Centrum voor Stembevrijding) een middag geven waar jouw stem centraal staat. Aan het begin van de middag neemt ze je mee in de ervaring van stembevrijding. Hoe is het met jou en jouw expressie? Durf jij jezelf te laten horen? Wat kom je daar in tegen? Anna nodigt je uit, op een speelse en verdiepende wijze, om je eigen ervaring ruimte te geven door te zingen. En nee, vrees niet, je hebt geen zangervaring, of enig talent op dat vlak nodig. Het gaat vooral over hoe het voelt, in plaats van hoe het klinkt. Want zingen is echt voor iedereen. Door te zingen wat er in ons leeft laten we onze energie meer stromen. We komen dieper in contact met onze gevoeligheid en onze kracht. Daarbij vergroot dit proces de intimiteit met onze eigen ervaring en naast dat het verbindend werkt met onszelf, werkt het ook verbindend in het contact met elkaar.

In het 2e gedeelte van de middag maken we de overgang naar de zangcirkel. Anna geeft elke maand haar zangcirkel ‘HartZing’, samen met Isabel Watson (viool) en Terence Samson (percussie). Tijdens deze cirkel dompelen we ons onder in muziek en samen zingen. Tussen het zingen door zijn we stil. We zingen Anna haar liedjes, maar ook mantra’s en improviserend. Tussendoor spelen Anna en haar band soms haar Nederlandstalige liedjes, waarbij je alleen maar je hoeft over te geven om te luisteren, te vertragen en te ontspannen. Al met al zal deze middag een combinatie zijn van energie opwekken (door te zingen) en energie laten zakken in onszelf door meer te rusten en ontspannen. Kortom, een heerlijke zondagmiddag activiteit!

Kijk hier voor een voorproefje!

Over Anna
Met haar openheid, lichtheid, directheid en diepte neemt Anna je mee in haar muziek. De titel van haar eerste EP drukt goed uit waar haar muziek over gaat ‘Alles in mij doet er toe’, een tekst die ze graag samen zingt met het publiek als een mantra. Ze houdt ervan om directe teksten te zingen die ons uitnodigen te voelen wat de woorden in ons doen. Waarbij ze je uitnodigt om open te staan voor welke ervaring er dan ook maar in je voorbijkomt in de verbinding met die woorden. Haar optredens zijn vaak een combinatie van haar eigen zingen, het zingen met elkaar en het voelen van verbinding met onszelf en de ander. De focus van haar muziek is het verwelkomen van alle kleuren in ons menszijn door samen te zingen en samen te zijn. Het omarmen van het donker en het licht in ons, de vreugde en de pijn, het vertrouwen en de kneuzigheden in ons. Om vervolgens in die verbinding met onszelf ook een diepere verbinding te ervaren met elkaar.

Haar missie is om muzikale plekken te creëren waar we als mensen samen kunnen komen in onze eigenheid, met onze eigen stemmen en waar we op kunnen gaan in één geheel waar niks buiten valt. Waar we kunnen voelen dat we zelf op weg zijn, maar niet alleen. In dat besef vindt heling plaats.

Haar teksten gaan over thema’s als vallen en opstaan, licht en donker, kracht en onzekerheid, eigenlijk over het hele spectrum van gevoelens. Als stembevrijder nodigt ze mensen veelal uit om mee te zingen met haar liedjes, die vaak een eenvoudig refrein kennen. Zo creëert ze enerzijds een sfeer van vertraging en luisteren en anderzijds een sfeer van saamhorigheid in het samen zingen.

Prijs: € 39,-

Datum

zondag 06 oktober 2024

Tijd

14:00 - 17:00

Prijs

€ 39,00

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl