Expositie september – Gerda Bakker

Gerda schildert krachtige kleuren en spirituele en natuurlijke voorstellingen. Ze laten de kijker de vrije keus in wat hij of zij erin ziet.

Gerda over haar werk: ‘Ik ben geboren in Delft  alwaar mijn opa Simon schilder en kunstschilder was. Zo heeft mijn opa het stadhuis in Delft belegd met bladgoud,  waar ik tot op de dag van vandaag nog trots op ben. Na mijn geboorte ben ik naar de drie molens in Stompwijk gegaan,  waar ik de eerste jaren van mijn leven heb gewoond. Het polderlandschap, de koeien en de vrijheid zitten in mijn genen.

Ik groeide op in Leidschendam en schilderde als klein kind al graag met aanmoediging van mijn opa Simon. Ik kreeg jong kinderen en toen ik 29 jaar was had ik drie kinderen, die nu inmiddels volwassen zijn. Mijn kinderen gingen naar de vrije school en door die omgeving werd ik erg geïnspireerd.  Ik ging weer schilderen en zingen en deed aan toneel. Ik werkte in de verpleging, maar deed altijd iets kunstzinnigs ernaast.

Ik heb van 1996 tot 1998 de Twee vrij kunstzinnige jaren gevolgd aan de Zonneboom in Leiden en daar heb ik een brede kunstzinnige vorming genoten. Ik ben de jaren daarna gaan exposeren in Leiden en omstreken. De Hooglandse kerk met zijn mooie licht ( het licht van Rembrandt)  was de eerste plek waar ik mijn schilderijen mocht hangen en dat heb ik drie jaar achter elkaar gedaan. Ook in het klooster en spiritueel centrum te Vogelenzang heb ik geëxposeerd. Daarna in het Bronovo ziekenhuis en het Rudolf Steiner Verpleeghuis te Den Haag,  waar ik afgelopen najaar ook heb gehangen.

Ik werk inmiddels als biografisch coach in het Rudolf Steiner verpleeghuis te Den Haag en heb ook een eigen praktijk. Ik schilder met acryl en soms een combinatie van acryl en pastel. De kleuren zijn krachtig en de voorstellingen spiritueel of natuurlijk, en laat de kijker de vrije keus in wat hij/zij er in ziet.

Vanuit de kleuren rood, blauw en geel ( en wit als mengkleur) maak ik alle schilderijen en ontstaan alle kleuren van de regenboog. Ik hoop dat ik in het mooie kerkje kan laten zien wat ik maak,  om een breed publiek ervan te kunnen laten genieten.’