Expositie mei – Gonneke Lekkerkerker

In de maand mei exposeert Gonneke Lekkerkerker Op Hodenpijl. Al naar gelang ruimte en tijd, plaatsen en mensen, gebeurtenissen en berichten, ontstaat een beeld. Door verschillende materialen op een verbindende manier te gebruiken, wordt dit beeld zichtbaar gemaakt.

Het werk van Gonneke is veelal kleurrijk. Zand uit alle windstreken, toegevoegd aan de verf, vormt een belangrijk element. De schilderijen worden intuïtief gemaakt en kunnen erg verschillen.

Zand, stof, lijm, pigmenten
Verbinden een onzichtbare wereld
Verstopt in lagen
Ontrafel en ontraadsel
Voel je wat je ziet?

“Geïntrigeerd door wat wij niet direct met onze ogen zien, raakte ik ooit geboeid door foto’s van mineralen en gesteenten, gemaakt met behulp van een microscoop. Het uitvergroten van deze oervormen is de basis geworden van mijn manier van werken. Vanaf 2012 komen de ideeën ook voort uit belangstelling voor korte meditaties, intuïtieve ontwikkeling en droomanalyse.

In de abstracte wereld is er weinig om je aan vast te houden. Vergelijk het met een reis vol verrassingen . Van wat je hebt bereikt neem je weer afscheid, op weg naar het volgende stuk. Toevoegen en weer wegschilderen. Er zijn schilderijen die ik zeer vlot in 1 of 2 lagen maak, maar het merendeel is zeer gelaagd en vragen om tijd. De schilderijen van de laatste paar jaar, met meer acryl en mediums erin verwerkt, zijn wat drukker. Op die manier schilderen kan een feestje zijn. In de schilderijen waarin veel gebeurt is toch rust te vinden als je wat langer kijkt en de details vindt die naar je toe lijken te komen. De eigen fantasie speelt een grote rol. En iedereen ziet iets anders. Dat is wat er gebeurt.”

Op www.gonnekelekkerkerker.com is bij een aantal schilderijen wat extra informatie en/ of muziek toegevoegd. Binnenkort is www.gonnekegallery.com online.