Expositie maart met Heidi Ochsner

Onder de titel Micro-macrokosmos, schilderijen van wol exposeert kunstenares Heidi Ochsner van dinsdag 5 maart t/m zondag 31 maart 2019 in de voormalige kerk.

Tijdens deze expositie zijn schilderijen van handgevilte wol te zien. Het materiaal en de kleuren hebben een warme, menselijke uitstraling. Micro-macrokosmos is het hoofdthema van de schilderijen. Kleine bouwstenen zoals cellen of juist heel grote elementen, zoals planeten en gigantische sterrenstelsels, ontmoeten elkaar in het werk: Het Griekse woord kosmos betekent het geordende geheel. Geordend betekent ook zin en samenhang. Alles staat met elkaar in verbinding. Niets staat op zichzelf. Alles vormt samen een geheel, dat meer is dan de som van zijn delen.

“Speel met de verhoudingen van klein en groot, spiegel de verbanden en verbindingen. Zoom uit om het grotere verband te zien. Kijk vanuit een afstand naar de aarde, de mensheid en naar jezelf om te zien dat je als deel verbonden bent met het geheel.”

Iedereen maakt hierbij zijn eigen voorstelling. Zien is nooit objectief, maar steeds gekleurd door de blik van de waarnemer.

“Ik nodig de kijker uit om met zijn/haar verbeelding een dimensie in zichzelf aan te spreken die bijdraagt aan het (h)erkennen van al het kosmische in en om ons heen.”

Heidi Ochsner reikt vormen en kleuren aan om ‘het licht’ in de mensen, die naar haar werk kijken, aan te raken. Door zich aan het werk te spiegelen kan de toeschouwer tot zichzelf  komen en zijn/haar eigen kracht (her)vinden.

Een voorproefje is te zien op: http://heidiochsner.nl