Expositie Juli – Marieke van Baalen

Van klei naar kunst….In de maand juli exposeert Marieke van Baalen haar kunst in onze voormalige kerk.

Marieke is een enthousiast beeldend kunstenaar die graag experimenteert met allerlei materialen en technieken. Ze ontwikkelt zich voortdurend door haar kunstactiviteiten te zien als één grote ontdekkingstocht.

Marieke over de expositie:
“In deze expositie laat ik vooral mijn kunstwerken zien die ik gemaakt heb met de 4 oerelementen: water, aarde, lucht en vuur, er kwam geen kwast of verf aan te pas.
Ze bevatten allerlei organische materialen zoals klei, zand, aarde, steen, water, leem, schors, riet en natuurlijke kleurpigmenten. Door lucht en vuur zijn de werken gedroogd en gebrand.
De structuren in de natuur van bomen, schorsen, korstmossen, bergwanden en dergelijke zijn mijn inspiratiebronnen en met deze schilderijen komen mijn twee passies samen: natuur en creatief bezig zijn.”