Expositie januari – Anja Atulya

Onder de titel Flowering exposeert Anja Atulya in de maand januari. Anja werkt als schilderes in Delft en laat haar handen schilderen wat haar hart en ziel zien.’

Anja is net 70 geworden en kijkt terug op haar leven. Rode draad hierin is de zoektocht naar de essentie van zichzelf met behulp van verschillende leraren zoals Osho, Jan Koehoorn en Mooji. Ze schildert meestal met acryl, figuratief en abstract waarbij ook dieren vooral olifanten een rol spelen. Begin 2019 ontstond er een ander soort werk: een 5 luik van bloemvormen met het Aum symbool, de Christus symbolen en een mantra in de rand. Dit werk kreeg de naam  “Flowers of Healing” omdat er een krachtige helende energie van uitgaat. Jaren geleden is voorspeld dat Anja Atulya op latere leeftijd zou mogen gaan bloeien en die tijd lijkt te zijn aangebroken. Het is opmerkelijk dat dit werk juist nu is ontstaan!

“FLOWERING” is dan ook de titel van deze expositie.

Vedic Art

Van kindsaf schetste Anja heel graag dieren. Geboren in Amsterdam bezocht het hele gezin vaak op zondag de dierentuin in Amsterdam;Artis.  In de loop van haar werkzame leven als verpleegkundige en psychotherapeute verdween deze vorm van creativiteit tot zich een langdurige burn-out aandiende waarin ze een cursus mandala schilderen volgde. Het schilderen van mandala’s gaf haar jarenlang de nodige rust en vrede in deze moeilijke tijd.

Na de geometrische en precieze techniek van de mandala’s kwam Anja tijdens een retraite in Goa (India) in aanraking met Vedic Art en het was liefde op het eerste gezicht. De vrijheid van Vedic Art waarin alles mag en kan maakte en maakt haar blij, de combinatie van schildertechniek met bewustwording was en is precies wat bij haar past. Vedic Art vervult en verrijkt haar leven nu sinds 12 jaar als schilderes en teacher tijdens haar workshops Vedic Art.

www.vedic-art.nl