Expositie december – Mary Harks

In de maand december exposeert kunstenares Mary Harks haar prachtige kosmische fantasy birds Op Hodenpijl.

Mary Harks is geboren in Eindhoven en viel als kind al op door haar enorme creativiteit. Nadat zij terug kwam uit Curacao heeft zij haar verbazingwekkende veelzijdige creativiteit ingezet voor een ieder die een beroep op haar deed. Zij is evenals haar vader, een begenadigd autodidact en vooral opvallend multi talented.

Of je haar nu vraagt kleding te ontwerpen(eigen kinderkleding atelier) een hangglider op de naaimachine te fabriceren, een dakkapel te ontwerpen, een 3D maquette voor een opleidingscentrum, of een voorstel tot herinrichting van een bekend Nederlands museum, ze gaat geen uitdaging uit de weg!

Maar ook woningen verbouwen en te herinrichten, een volledig decor voor een kindermusical of een bijzondere fotoreportage maken, medische kennis te verbinden met natuurgeneeskunde…You name it, she will do it! Daarnaast is zij echtgenote en moeder van twee kinderen, de grootste uitdaging EVER wat haar betreft..met een zeer bewogen leven als resultaat. De kunst van het schilderen is overigens al een levenslange passie van haar, van figuratief naar abstract en weer terug naar figuratief met een “twist”!

In dit geval met als thema vogels, geen aardse vogels, maar niet bestaande (of wel?)kosmische fantasy birds . Ze bedient zich van een intens kleurenpalet en werkt daarom tegenwoordig voornamelijk met acrylverf. Daarnaast is zij al 20 jaar bezig met een indrukwekkende spirituele reis, die haar op het ervaringsvlak haar autonome wijsheid heeft doen herontdekken. Overigens zonder het knellende keurslijf van devotie en andere rafelrandjes. Zij is haar eigen meester en ook  altijd bereid een leerling te zijn. Een bescheiden wijs mens, wars van uiterlijk vertoon.  Ook die ontwikkeling vind je terug in haar schilderijen. Op Hodenpijl exposeren voelt voor haar dan ook als een jas die past!

Haar visie die ze op het doek probeert te vangen zou je kunnen omschrijven als: “niets is onmogelijk als je je geest maar oprekt tot zijn ware grootte, onbegrensd en allesomvattend”

Laat je meenemen in de wondere wereld van Mary Harks!