Skip to main content

Van Steeleconomie naar Heeleconomie – Mundo Resink

Mundo Resink neemt je mee op een ontdekkingstocht die zijn wereld ondersteboven zou zetten. Maar hij komt vooral mét ons ontdekken. Dus neem je verlangens, frustraties en nieuwsgierigheid mee, stel jezelf open voor een wijsheid die er misschien allang is, en vertrek een paar uur later met een frisse blik, inspiratie, en—wie weet—te gekke ideeën.

In onze maatschappij zijn een boel dingen normaal terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Het is bijvoorbeeld normaal dat we elk jaar harder werken om hetzelfde te kunnen blijven doen? Dat we wereldwijd twee keer zoveel voedsel produceren als er nodig is, terwijl we een derde tot de helft van dat voedsel weggooien en miljoenen mensen honger lijden? Of dat we elke dag betalen voor het recht om te wonen op een aarde die van niemand is? Wat nou als we ‘normaal’ omdraaien? Hoe ziet de wereld er dan uit? En hoe kunnen wij die wereld zelf, nú, creëren?

Deze avond reizen we samen naar een wereld die werkelijkheid wordt zodra we haar gaan leven. En dit anders leven begint bij anders kijken. Het ingangspunt? Geld. Want wat is dat nou eigenlijk, écht?

Deze avond is niet alleen voor grote mensen. Jongeren en kinderen zijn—mits ze willen komen—ook en juist welkom!

Mundo Resink leefde, reisde en werkte in 2016 tien maanden zonder geld. Het experiment werd deel van een groter onderzoek, niet alleen naar geld, maar naar wat werkelijk leven, met elkaar en met de aarde, betekent. Hij maakte korte films, schrijft over zijn inzichten en geeft lezingen en workshops, zowel aan jongeren als aan volwassenen. Zijn doel? De handreiking geven die hij zelf zo gemist heeft. Filmpjes, verhalen en meer informatie, onder andere over zijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld, vind je op www.AstronautenOpAarde.org.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 16,50 inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €37,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Aanmelden voor deze lezing is niet meer mogelijk, deze lezing wordt verplaatst naar het najaar 2020.

Datum

woensdag 24 juni 2020

Tijd

Geannuleerd
20:00 - 22:00

Prijs

€16,50. Incl. maaltijd: €37,-

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl