Skip to main content

Goetheanum – Henk van Oort

Tijdens deze presentatie door Henk van Oort komen de spirituele impulsen ter sprake die een rol hebben gespeeld bij de realisatie van het Goetheanum in Dornach, Zwitserland. 

Deze lezing is verplaats van 17 oktober 2018 naar 16 januari 2019.

Tijdens deze voordracht, met powerpoint presentatie, wordt aandacht besteed aan het initiatief van Rudolf Steiner om een geheel eigen gebouw neer te zetten waarin de verschillende werkgebieden van de antroposofie een plaats zouden kunnen vinden. In 1913 is het zover. In Dornach wordt de grondsteen gelegd voor dit eerste, grotendeels uit hout bestaande, Goetheanum. Nadat dit gebouw door brandstichting verwoest werd, maakte Rudolf Steiner nog een globaal ontwerp voor het tweede Goetheanum. Dit gebouw, deze keer uit beton, kon pas na zijn dood in 1925 in gebruik worden genomen. Het is nu het centrum voor de Hogeschool der Geesteswetenschappen.

Tijdens deze presentatie komen de spirituele impulsen ter sprake die een rol hebben gespeeld bij de realisatie van dit opvallende gebouw. Tegelijkertijd wordt uit deze bouwgeschiedenis duidelijk hoe de antroposofie haar vorm heeft weten te vinden in de huidige tijd.

Enige voorkennis over dit onderwerp is handig, doch zeker niet noodzakelijk.

Ook te boeken, ons eet en weet arrangement (inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 13,50
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 34,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 16 januari 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

13,50. Met maaltijd 34,-

Ticket

Lees verder

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code