Windbroke@ophodenpijl

Keltisch concert: Windbroke

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke!

Hoe verschillend het pluimage van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Inmiddels is een hechte vriendschap ontstaan en dat hoor en zie je terug in de performance die het gezelschap neerzet.

Historie
Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1999. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In 2018 doet de band weer een toer langs kerken, dit keer ter gelegenheid van de release van de tweede cd.

Muziekstijl
De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.

Beagnach, bijna perfect!
Beagnach is de titel van het tweede album van Windbroke. “Beagnach” is Gaelic en betekent “Bijna”.. De nummers op deze cd zijn namelijk bewust nét niet zo gepolijst en clean als je zou verwachten, maar “Beagnach” perfect zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de huiskamers en pubs geklonken moeten hebben. Daarom hoor je in deze live en in één track opgenomen nummers zo goed het plezier en enthousiasme terug dat deze bescheiden maar gedreven Zeeuwse muzikanten bindt. Kortom een album met maar liefst 16 “Natuurlijke pareltjes en ruwe diamanten”.

Beagnach-tour
Naar aanleiding van het uitkomen van de nieuwste cd toert Windbroke in 2018 langs historische kerkgebouwen. De band: “een theaterpodium is natuurlijk ook heel mooi maar in deze prachtige kerkgebouwen is de sfeer en het contact met het publiek zo puur en direct dat we dit de ideale plek vinden om ons nieuwe repertoire aan publiek te presenteren! “

Ook te boeken, ons luncharrangement 
Om 13.30 uur vragen wij je te melden aan het buffet. Vervolgens zal er rond 14.00 uur de zondagproeverij worden uitgeserveerd met oa. een kopje soep, een belegd broodje, een stukje quiche en andere wisselende Op Hodenpijl lekkernijen.

Om 15.00 uur kan je plaatsnemen in de kerk voor het concert van Windbroke.

Prijs concert: € 15,- inclusief drankje
Prijs inclusief lunch: € 30,-

Datum

zondag 09 september 2018

Tijd

Eindtijd is een schatting.
15:00 - 17:00

Prijs

15,-. Inclusief lunch: € 30,-

Info

Meer info

Locatie

Kerk
Categorie
op Hodenpijl

Organisator

op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
Email
info@ophodenpijl.nl

Urenschema

13.00 - 15.00
Lunch
15.00 - 17.00
Concert