Concert: Coimbra – Fado Ao Centro

Op zondagmiddag 24 februari kun je vanaf 15.00 uur luisteren naar het Portugese levenslied: Fado. Dit in de Coimbrastijl,  de meer verfijnde vorm van Fado. De muziek wordt uitgevoerd door de Portugese zanger Joao Farinha en gitaristen Luis Santos, José Rebola, António Vicente.

Fado wordt uitgevoerd door een zanger en gitaristen. Waarvan één de melodie speelt op een twaalfsnarige Portugese gitaar en de andere zorgt voor het ritme op de zessnarige viola de fado. Fado kent vele stijlen, maar de mooiste muziek komt uit Coimbra. In Coimbra vinden we gewoonlijk een meer melancholische stijl, maar met verschillende motivaties en ook gebaseerd op middeleeuwse liederen, genaamd Trovas. De studenten van Coimbra, die vanuit Lissabon, Porto en Brazilië arriveerden, namen hun gitaren en melodieën mee en de nieuwe speelstijl werd geboren. Deze werd gebruikt om hun geliefden te imponeren, ze speelden de hele nacht lang en zongen over hun angsten en de liefde. “Coimbra is mooier wanneer het tijd is om afscheid te nemen.” Dit is de meest bekende zin in de fado van Coimbra. Het omvat de romantische geest van de zingende studenten.

Ook te boeken, ons luncharrangement 
Om 13.30 uur vragen wij je te melden aan het buffet. Vervolgens wordt de zondagproeverij worden uitgeserveerd met o.a. een kopje soep, een belegd broodje, een stukje quiche en andere wisselende Op Hodenpijl lekkernijen.

Om 15.00 uur kun je plaatsnemen in de kerk voor het Fadoconcert.

Prijs lezing: € 19,- inclusief drankje
Prijs inclusief lunch: € 34,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 24 februari 2019

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€ 19,-. Inclusief lunch: € 34,50

Locatie

Kerk
Categorie
op Hodenpijl

Organisator

op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
Email
info@ophodenpijl.nl