Expositie Bernadette Tulling

In de maanden december en januari exposeert Bernadette Tulling haar engelenserie. Geïnspireerd op haar eigen ‘engelervaring’ schilderde ze 12 krachtige engelen die van het doek af lijken te vliegen!

Bernadette over haar expositie:

Mijn naam is Bernadette Tulling, en ben woonachtig in Raalte.  Een groot deel van mijn jeugd bracht ik  kleurend en tekenend door.

In 2003  ben ik een cursus “tekenen en schilderen”  gaan volgen bij de Landstede in Raalte. Ik heb mij bekwaamd in het schilderen met acryl. Ik ben begonnen met het naschilderen van inspirerende voorbeelden. Vervolgens ben ik ( na 4 jaar cursus) een nieuwe uitdaging aangegaan bij de Kunstkring te Raalte. Hier heb ik veel geleerd, voornamelijk meer vanuit mezelf te werken. Het abstracte werken kreeg meer mijn aandacht, waardoor mijn creativiteit begon te stromen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ben ik toch weer begonnen met exact schilderen. Nu bepaald mijn stemming of gevoel hoe ik mij wil uiten…. Abstract of realistisch ( of een mix ).

Ik speelde al heel lang met het idee om  een engelenserie te maken, en die is  er nu eindelijk gekomen. Aanleiding hiervoor is mijn interesse in ( Aarts) engelen, mede door een engelenervaring die ik heb gehad. In eerste instantie dacht ik : “ik maak  er een paar”, maar al schilderend kwam ik in een flow, en de engelen kwamen a.h.w. zo “aanvliegen”.  Het ging allemaal zeer voorspoedig, voelde mij a.h.w.  “gedragen”, voor ik het wist had  ik er 12.

Of het aartsengelen zijn of beschermengelen, en hoe ze heten, is voor mij niet het belangrijkste.  Wat ze met je doen , of , en hoe ze je raken vind ik interessanter. Je kunt deze schilderijen op je laten inwerken, en ze eventueel zelf de naam geven die in je opkomt.

De herkomst van de voorbeelden heb ik via internet. Veelal zijn het foto’s van beelden ergens op een kerkhof , ergens in de wereld.

Heel veel plezier met het bezichtigen van deze expositie.

Voor meer informatie mag u me bellen: 06-42202951 of kijk op  www.bernadettetulling.nl