Dubbelexpo augustus – Conny Noorddijk en Patries Martens

In de maand augustus kun je de kleurrijken meesterwerkjes van van Conny Noorddijk en Patries Martens bewonderen!

Patries over haar werk:

‘Ik maak beelden. Beelden die zich in mijn hoofd nestelen. Dat kan een ervaring zijn, iets wat me raakt, of een bestaand beeld dat roept om een eigen interpretatie. Ik kan me geheel verliezen in een idee, waarbij ik niet rust voordat het gerealiseerd is. Daarbij denk ik de beelden eerst passend in vorm en kleurnuances, dan zoek ik de essentie in het detail.
Dat levert vaak de verstilling op die ik zoek, en een balans in het werk. De mens in de natuur om hem heen spelen in onderwerpkeuze een grote rol. Ik laat me uitdagen door met hard materiaal (glas) zachte beeltenissen te creëren. Op momenten dat de wereld niet zo mooi lijkt, probeer ik toch de harmonie en de schoonheid te vinden die zich er altijd in verstoppen.

Conny over haar werk:

‘Momenten die ik wil vasthouden probeer ik in een paneel te vangen. Op deze wijze vertel ik een verhaal. Dat kan een levensverhaal zijn, maar ook een mooie herinnering. Ik verwerk graag gezichten en ogen in mijn werk en probeer daarmee emoties over te brengen. Ik laat me leiden door het materiaal en de kleuren en de bewerking daarvan. Glas is hierbij favoriet, al gebruik ik ook (gevonden) voorwerpen en materiaal uit de natuur. Ik hou van het lijnenspel en van het experiment met expressief kleurgebruik. Hierbij hanteer ik een afwisseling in grote en kleine stukjes glas en ruwe en geslepen vormen. In mijn wereld van gekleurd glas kom ik helemaal tot rust.
De (Spaanse) natuur en mijn favoriete kunstenaars, Jan Sluijters, Hundertwasser maar ook Gaudi zijn voor mij een inspiratiebron.’